Tuesday 26 May 2009

Ep 2 - Modele in viata

Imi cer scuze in primul rand cititorilor mei fideli ca nu ma pot tine de cuvant, dar nu pot sa scriu acum despre BUG Mafia ci o sa aman pe un viitor apropiat.

Astazi totusi vreau sa va povestesc de o persoana devenita o personalitate in primul rand prin ceea ce face si apoi prin ceea ce este. Este tatal regizorilor din romania desi are o varsta de apreciat si toata lumea il considera un Luceafar demult apus.

La cei 79 de ani ai sai, Sergiu Nicolaescu ca despre el este vorba, regizorul se afla acum in atentia medicilor, fiind internat in spital in urma unui atac cranio-cerebral. Maestrul este din nou in spital si nu stim pentru a cata oara este si nici cat o sa mai reziste. Ceea ce vreau sa zic este ca nici un mare om din cate observ nu este iubit pentru ceea ce este decat post mortem. De ce? Habar n-am. De prosti ce sunteti si sunt. Chiar asa! De ce? De ce Ion Dolanescu, Gica Petrescu, Toma Caragiu, Amza Pelea, Dem Radulescu si multi altii nu au avut parte de veneratia cuvenita in timpul vietii? De ce adevarata valoare a unui lucru in general se simte doar cand acel lucru se pierde? Noroc ca filmele raman vesnic, momentele raman vesnic, schitele raman vesnic, cantecele raman vesnice samd. Haideti sa dovedim putina compasiune si putin respect fata de cei pe care ii mai avem in viata, printre care si domnul Nicolaescu.

Regizor, actor si scenarist. Sergiu Nicolaescu e cunoscut marelui public datorita personajelorcarora le-a dat viata si prin care a trait: Mircea, comisarul Miclovan, Moldovan, Mihai Viteazul, Selim Pasa, Ioan Cuza etc. Filmele sale au participat la Festivalul de la Cannes si patru dintre acestea au fost niminalizate chiar la premiile Oscar, la categoria "Cel mai bun film strain".

Suntem alaturi de tine maestre!!! Sa va dea Domnul SANATATE!


More here:


Cu respect,
Link

2 comments:

  1. Prietene, astept cu nespusa rabdare sa vorbesti de ex de Tutea si Ilie Cleopa :) Daca nu candideaza pe nicaieri, asta nu inseamna ca lumea a uitat de ei; pe de alta parte, nu oricine are notorietate merita si respectul vesnic! In cazul de fata, dsp Sergiu Nicolaescu jos palaria; unii nu au nevoie sa se scrie de ei pe la toate colturile ca sa fie apreciati la adevarata valoare. Unii fac ceea ce fac, pentru ca asa cred ca e bine, nu pentru a-si afla rasplata noastra, a cvasi-anonimilor...

    ReplyDelete
  2. O sa scriu si de Cleopa. dar prima data de parintele Arsenie Boca. asta numa daca ma provoci. in mod normal nu o faceam. prefer sa ramana anonimi pentru multa lume. nu te intreba de ce daca nu intelegi

    ReplyDelete

Comment