Friday 29 May 2009

Salariu sau spaga?

Perioada de tranziţie pentru echivalarea salariilor în sistemul bugetar se va termina în 4 -7 ani, a declarat secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu. Potrivit noului proiect al legii salarizării unitare, cel mai mare salariu, 9.000 de lei, le va reveni preşedintelui ţării şi şefiilor celor două camere ale parlamentului.

Poziţia a doua în grila de salarizare este ocupată de primul-ministru, cu un salariu de peste 8.500 de lei, urmat de vicepreşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, care vor încasa lunar peste 8.000 de lei.

Pe poziţia a treia se situează viceprim-ministrul, cu un coeficient de 14 în grila de salarizare. Acesta va câştiga aproape 8.500 de lei, fiind urmat de secretarii şi chestorii celor două Camere ale Parlamentului.

Miniştrii vor avea un salariu lunar de peste 8.000 de lei, în timp ce liderii grupurilor parlamentare şi procurorul general al României vor încasa un salariu de peste 7.500 de lei.

Poziţia a opta din grila de salarizare este ocupată de secretarii de stat, parlamentari şi consilierul procurorului general. La rândul lor, şi aceştia vor avea un salariu lunar de peste 7.500 de lei.


Asa suna un comunicat Antena3. preluarea este de aici:.
Intrebarea mea este:
De ce nu au salarii parlamentarii ca si niste chelneri... asa ceva simbolic. De ce sa fie salariul lor cel mai mare? Si asa restul AU DIN SPAGA SI AFACERI MURDARE!!!
Ce ii trebuie frate lu' Basescu' salariu de 9000 de lei? Fetele lui au bani mai multi ca el. Au scoala vietii. Ii ingroapa pe toti in bani. Pai EBA mancami-ar salariul de toti cei xx cm are Range Rover Sport. Si alalat odor are casa de 1 000 000 de IEURO. Si matusa tamara prospera din plin. Si Iliescu are ceas Rolex de 50 000 mai draga de euro. Si Vadim Vanadiu e plin de bani. Si Boc nu o duce asa rau ca isi permite sa mearga cu avionul saptamanal la Cluj sa faca si pe primarul.

Am si eu la tara un primar care face la fel. Cand a fost specula cu pamanturile a cumparat jumatate de sat. Toate profiturile le-a ascuns cu o spalare de bani si aparent acum e alb in acte. Cum? Pe un pamant de-al lui s-a construit o fabrica de asfalt, si cica a primit o gramada de bani pe asta (defapt nimic, asa declara el veniturile ilegale), iar taxele le plateste el in numele firmei, G***c SA se chema. Primarul se numeste GG. Si are si in curtea sa si a parintilor lui antene de telefonie. Si de la Orange si de la Vodafone. In plin centrul satului. Dar il doare in pix de cetateni. Nu are lumea pe cine vota. Sa mor de nu-mi pun ambitia si candidez la viitoarele alegeri. Cred ca o sa-mi bat joc de el...

Sa speram la o lume mai buna. Schimbarea sta in noi. Daca vrei ceva bine facut trebuie sa o faci cu mana ta!

Cu respect,
Link

No comments:

Post a Comment

Comment