Tuesday 9 June 2009

Modele in viata (ep 4) Albert Einstein

De pe wiki:

Albert Einstein (n. 14 martie 1879, Ulm - d. 18 aprilie 1955, Princeton) a fost fizician evreu german, apoi apatrid (1896), elveţian (1899), emigrat în 1933 în SUA, naturalizat elveţiano-american în 1940, profesor universitar la Berlin şi Princeton. Celebritatea sa se datorează în special formulării teoriei relativităţii. În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.[1]

Lema 1:
Una din formulele sale celebre este E=mc², care cuantifică energia disponibilă a materiei.

Da, energia este pretutindeni si in orice. Acum va intreb: daca noi avem energie avem in noi lumina?
Lema 2:
Planck i-a reproşat lipsa de patriotism şi de încredere în propria ţară.
O altă dispută pe scena lumii ştiinţifice a acelei perioade a constituit-o controversa dintre Einstein şi Niels Bohr legată de mecanica cuantică.

Da, faza e ca toata lumea are dreptate si nu intelege nimeni ca se cearta avand adevarul de partea sa.
Lema 3:
În 1903 s-a căsătorit cu sârboaica Mileva Marić, care îi fusese colegă la Politehnica din Zurich ETH. Aceasta fusese studentă la matematică iar Einstein o cunoscuse încă din 1898. Au avut trei copii, o fată, Lieserl (n. 1902), şi doi băieţi, Hans Albert (n. 1904) şi Eduard (1910).

În 1914 cei doi se despart. Einstein se mută la Berlin, iar Mileva şi copiii rămân la Zürich.

După unii autori, Mileva l-ar fi ajutat pe Einstein în munca sa de cercetare ştiinţifică.

În 1919 încheie divorţul cu prima soţie şi se căsătoreşte cu o verişoară, Elsa, cu care a trăit până la moartea acesteia, în 1936.


Da, a avut si o nastere, si o viata personala si intimitate, si familie, si a mai si murit. Ca sa vezi... Ce chestie nici el nu a putut da timpul inapoi. De ce? Te intreb de ce? S-a resemnat sau nu a vrut? ("Lumea nu e pregatita pentru formula asta)".
Lema 4:
Fizicianul P. A. M. Dirac numeşte teoria relativităţii "cea mai mare descoperire ştiinţifică realizată .
Da! Si eu ca si multi alti intelepti zic ca totul e relativ de persoana. Daca o persoana (repectiv particula - particular) are un adevar propriu el poate modifica adevarul general (total) numai in masura in care el il influenteaza pe acesta.

Teorema.Deci:
Adevarul total = Suma tuturor adevarurilor personale. Fizica cuantica sau filozofie? E=mc²? Lumina = inceputul, prezentul = nu exista ca deja e trecut, totul se transfoma nimic nu se pierde, intunericul e lipsa de lumina.

Dumnezeu este totul. Intunericul (Diavolul) Este lipsa de Dumnezeu deci Dumnezeu este si inger si demon, si alfa si omega, inceputul si sfarsitul, Adevarul si duhul Sfant, Fiul care se ridica la cer prin sacrificiu -> maore -> revine la Tatal din ceruri. Deci noi ne nastem si murim, este totul normal, civilizatiile traiesc si mor, se nasc altele. Totul e un Sin si Cos in Viata, unde sin este binele si cos este raul. Albul si Negrul si deci viata si moarte. Viata dupa moarte exista, sau exista prin copii nostri? De ce Isus a venit la insistentele Mariei si a murit mai repede decat trebuia? Pentru ca sa intelega Maria ca nu poate schimba destinul?
Ce ti-s scris in funte ti-e pus sau in minte? Ce e mai important pe lumea asta banii sau mintea? Sufletul sau connstiinta impacata? E bine sa mergem la spovedanie? De ce a facut Albert Einstein Bomba atomica? Din dorinta de cunoastere si afirmare. Inca se credea un geniu care a revolutionat lumea. Si degeaba a facut bomba atomica, degeaba a fost inca fiul ca inca nu s-a rastignit pe cruce. Abea cand Hitler (anticristul acelor vremuri - caci anticrist e moartea si pe ea o vesteste, el e sfarsitul si face parte tot din viata si tot de la Dumnezeu) a folosit bomba atomica (prin ruptii de americani [la fel americanii se credeau inteligenti si tot fii ai domnului nerastigniti au fost]) atunci si-a dat seama cat de copil a fost sa creada ca lumea este numai lumina, ca este numai bine, numai alb numai puritate si materie.
Exista si rau, si negru, si mizerie si antimaterie. Totul de la Dumnezeu e dat si asa e sa fie. Nimic nu e intamplator.
Revenind la sin si cos.

Viata este un cerc (roata nu a fost inventata e decand lumea).

C = R (SinT + CosT)

Ne invartim in cerc. Inceput si sfarsit, tata si fiu, viata si moarte. important e cat de mare e R-ul ala... Sa nu iei R-ul prea mare caci atunci intortochiate sunt caile Domnului.

L = 2*pi*R. Singura variabila din ecuatie este R. ATENTIE LA R!

Teoria relativitatii este teoria adevarului, teoria resemnarii si a intelepciunii. nimic nu este intamplator pe lumea asta.

Lumea nu a fost pregatita pentru asta Albert? Ti-au crescut pene pe spate, ai cautat sa le arati la toti inteligenta, cunoasterea si ai ramas un papagal.

QED!

PS: Tanasescule: SAH, MAT!

Cu repect,
Link

4 comments:

  1. baiatule ai cam luat-o razna... sau asa ai fost tot timpul?

    ReplyDelete
  2. asa o sa fi si tu. asa ca daca crezi ca m-ai jignit nu sti nimic din ceea ce trebuie sa devi.

    ReplyDelete
  3. "sa stiI"..."sa deviI"...mai arunca o privire si printr-un DOOM, nu numai pe Wiki! Crede-ma, e folositor!

    ReplyDelete
  4. Pe wiki am doar link-uri. restul e pamflet. Losere

    ReplyDelete

Comment