Thursday 14 May 2009

Geneza

Cine crede ca s-a nascut poet, scriitor sau blogger se inseala. Nimeni nu s-a nascut invatat, poate doar la unii sa existe talentul si inclinatia (intr-un cuvant darul).
De ce postez eu pe blog? Habar n-am. Cred ca principalul motiv pentru care am inceput sa scriu e acelasi cu al lui Victor Petrini. Ma ajuta sa trec peste viata asta in care sunt antrenat. Ma ajuta sa uit, sa ma refulez si nu in ultimul rand sa impartasesc experienta mea de viata. Dar azi m-a sfatuit cineva ca ar fii bine sa imi las viata tumultoasa si agitata scrisa undeva, si cum tot suntem in era calculatoarelor sa-mi fac un blog (sesizati asemanarea cu cel mai iubit…).
Nu caut rating / sa-l intrec pe Mircea Badea dar caut sa-i fur putin din cei care rezoneaza cu ideile lui si ii viziteaza blogul personal. Sincer si eu sunt in asentiment deseori cu persoana sa, fapt pentru care zic si eu ca imi doresc intr-o buna zi sa-l intalnesc. Poate ca cei care il urmaresc atat pe TV, radio si blog pe Domnul Badea vor intelege ceea ce tot incerc sa fac eu aici pe blog .(am spus mai sus nu caut glorie ci altceva, de aceea voi ramane totusi sub umbra anonimatului).

Sa incep cu inceputul deci ca asa scrie si in titlu nu? Geneza = Facere. Deci hai sa facem nu?

Din cate mai tin eu minte eram la facultate anul 3 la informatica. Facultatea era asa de bine dotata ca nici nu aveam calculatoare dapoi profesori care sa ne invete ceva. (Profesorii de facultate vor fii un alt capitol din acest blog). Si cum oricum totul se destrama la primul click al mouselor, care si asa erau cu bila si pline de jeg incat nu se mai invarteau, si proful nostru de Probabilitati (eram asaltati de matematici – nici acum nu inteleg de ce atata matematica la o facultate de Informatica) avea placerea san e faca astrograme. Perfcet o sa ziceti. ASA SI? Si nimic special… poate pentru Dumneavoastra. Poate nici pentru mine la momentul acela. Dar…

Bineinteles ca eu nu credeam in asa ceva. Nici acum nu sunt sigur ca am vre-un motiv argumentat deplin sac red. Dar o sa demonstrez putin ca am dreptate. Sa purcedem deci.
Cum ziceam proful ala nu avea ce face decat astrograme asigurandu-ne sa stam linistiti ca trecem cu totii examenul fluierand. Bineinteles ca l-am crezut si PROST am facut, cel putin 75% din noi picand la examenul sau indifferent de pregatire, dar acesta este totusi alt subiect… Si cum facea el asa toate fetele erau excitate k isi afla viitorul. Conform cu reliagia mea (predominanta in tara),ghicitorii nu sunt trustable putand sa te amageasca sau chair sa-ti ia banii dak esti prost. Deci da! Deci da nu! Deci da nu credeam !. Si cum s-au terminat toti subiectii proful cauta un alt destept sa ii ghiceasca in astrograma. Si no mai era un singur fraer si cei absenti la seminar (deci se excludeau) si un bou. Adica eu. Dupa insistente i-am dat data de nastere, locul, ora etc. Si citindu-mi el astrograma a ramas uimit. Nu prea m-a imresionat, defapt ma durea in cot. Si a inceput omul [e care nu-l steam si care nu ma stia sa-mi turuie din viata mea citind practice niste linii. Nu am crezut, dar am tinut minte exactitatea si similitudinea faptelor cu a spuselor…
Au trecut anii . Intampaltor mai citesc horoscopul… si la un moment dat citesc un horoscop anume nu are importanta care. Va dau exemplu ca sa vedeti ca nu e cine stie ce, nu e complex aici:
(PS: daca va dati seama care site face aceste “horoscoape” san u mai ziceti la nimen iva rog da?)
Nimic deosebit iarasi doar ca, desi era expres de femei horoscopul, acesta imi descria intocmai, ZILNIC, fara exceptie, ziua mea curenta.
Am intrat la banuieli totusi ca toate astea ar putea fii putintel adevate cand iarasi un prieten (identic cu cel care m-a sfatuit sa fac blog) mi-a facut o astrograma si mi-a citit in ea viata mea. Incedibil ati zice si totusi de ce cred/ nu cred? Pai am auzit destule variante contra astrologiei printre care si cel care zice k aceste este un mijloc de manipulare al serviciilor secrete. Nu cred… sau daca e real e plauzibil faptul ca si ei se baga la unele marlanii cu horoscopurile.
De ce cred stiintific ca astrologia nu e SF? Iata:

Eu stiu o teorie care spunea asa: Toate fiintele “danseaza” dupa o “melodie” ce provine din univers. Depinde de unde incepe viata ta ca sa stii care e secunda inceputului melodiei tale. Mai exact aceasta teorie zice ca radiatiiile si semnalele radio si nu numai provin din spatiu sin e calauzesc viata. TEST: un animal care are toate conditiile de viata (apa, mancare, oxigen, igiena) nu e capabil sa traiasca izolat de aceste radiatii (sub nu stiu cati metrii in pamant si intr-un invelis de beton si plumb.

Cateodata cred, cateodata nu stiu ce sa zic, dar ideea e ca acel horoscop mi se potriveste sigur zilnic. Vi-l recomand cu placere si va invit si la urmatoarele subiecte din viata mea.


Cu respect,
Link

4 comments:

  1. ziceai k nu ai citit decat 2 carti in viata ta...sau printre alea doua se numara si masterpieceul lui preda?

    ReplyDelete
  2. Ma rog, de tinut minte tin despre orice imi palce. Deci am "citit" si de Preda.

    ReplyDelete
  3. mi s-a parut interesanta ideea de blog si mi-am deskis si eu
    www.eugenct.blogspot.com

    ReplyDelete

Comment