Friday 22 May 2009

Intrebarea Suprema

Intrebarea Suprema "- De ce???"

Raspuns incomplet de multe ori: "- Pentru ca ...". De ce incomplet? Pentru ca induce o alta intrebare.
Care? : "- De ce? ...".
Paradoxal si plictisitor, acelasi, nesatisfacator, raspuns: "Pentru ca ... !!!"
Dar nu trebuie sa ne enervam. Nevoia de cunoastere exista. In noi zace un monstru al gandirii. Mi-ati demonstrat-o voi pe strada, la munca, la metrou, la fotbal etc. Am avut parte de oameni geniali de TOATE categoriile, si care ma bagau la tomberon cu experienta lor de viata. Ma simteam, si bine ca invat de la ei, prost ca imi dau asemenea lectii. Toti avem de invatat, toti stim ca suntem mai buni decat aratam. Einstein zicea ca abia 2% din populatia globului isi ating "utilitatea" prin a-si folosi 10% din capacitatea creierului. Dumnezeu a zis: "daca ai credinta cat un bob de mustar poti muta si muntii". Si nu numai au zis-o unii ... au si facut-o!!! De aia e bine sa mai si taci, si sa mai si faci ... Daaa pai e greu de facut.
Un prost arunca o piatra in lac si 10 destepti se chinuie sa o scoata. Pomul bun si omul prost ... Unu incarca doi descarca. STOP saying, START doing! samd...
Ideea e ca e usor sa faci un rau, oricine poate. Mai greu e sa faci un bine.
Sa luam un exemplu [... si revenim la intrebarea noastra existentiala...].
Erau odata doi prieteni de nedespartit. Si la un moment intr-o cearta, unul reactioneaza, excesiv indemnat de ura, ii da o piatra in cap prietenului de o viata si pleaca fara nici un resentiment. Un necunoscut vine pe strada, vede victima si o ingrijeste. O duce la spital, ii da mancare, se intereseaza de soarta lui si ii plateste spitalizarea. Iar acum cel care a patit-o de la viata pe cine iubeste mai mult?
Acelasi lucru gasiti in Biblie: pilda vamesului si a fariseului. Cercetati cartea cartilor. E si pacat, e cea mai buna si cea mai publicata...

- De ce traim?
- Pentru ca ...?
- De ce sa ne mantuim?
- Pentru ca sa ajungem in ...
- De ce sa ajungem in rai?
- Pentru ca acolo e ...
- De ce e bine acolo?
- Pentru ca nu mai e ...?
- De ce nu mai e suferinta?
- Pentru ca acolo ...
- De ce acolo nu mai e lume materiala si nu mai exista nici o grija?
- Pentru ca acolo e ca-n...
- De ce nu mai suntem in Gradina Raiului -Adam si Eva- de ce ne inmultim si ne nastem/murim ?
...
...
...
...
...
- De ce sa particip, sa merg la Biserica, sa ma rog in grup, sa ies cu prietenii la un suc, sa cred in ceva? Cred in mine si ma descurc si singur. Asta e tot ce conteaza. Centrul universului nu e soarele, sunt eu...
- Pentru ca ...
- De ce sa imi zica cineva diferentele dintre bine si rau? Eu nu pot cugeta?
- PENTRU CA PANA ACUM TI-AI RASPUNS SINGUR SI AI AVUT NEVOIE DE MINE SA FIU AICI! Nu ca sa-ti dau eu raspunsurile. Ci ca sa le vezi singur / SA LE CAUTI SINGUR. CAUTA SI CERCETEZA! Lumea poate fi a ta.

Si cand crezi ca lumea e a ta a ramas totusi intrebarea suprema: "DE CE?".
- De ce ma intreb eu "De ce?"???
- Pentru ca ... pentru ca... ' ca ... - NU STIU. mai cauta si altundeva ca nu stiu si m-am si plictisit de tine!


Traim sa ne cunoastem pe noi insine si valoarea binelui in fata raului. Si ca sa facem asta trebuie sa cunoastem ce e in jurul nostru. Sa fim multumiti de noi si impacati cu constiinta noastra. ASTA E CREDINTA. in orice poti crede, atat timp cat crezi se va adeveri. Opaaa credinta este adevarul si cunoasterea.!.?.

Cu respect,
Link

4 comments:

  1. красивые слова

    ReplyDelete
  2. красивые слова ~ frumoase cuvinte

    ReplyDelete
  3. Dumnezeu ne vrea puternici in spirit, nu vrea ca creatia lui cea mai iubita sa se inamoleasca in lumea asta, sa se ataseze de lumea asta si sa creada ca asta e tot ce exista ptr ca el e prea mic si prea comod sa descopere mai mult. De'ast am ajuns aici, sa ne descoperim darurile pe care Domnul ni le-a dat, de asta e si suferinta , sa ne impinga de la spate , sa ne faca sa mergem mai departe. Dar noi suntem precum un magar incapatanat si nu vrem sa facem decat ce vrem noi, nu vrem sa ne eliberam de fricile noastre, de comoditatea noastra, de prejudecati, de granitele mintii noastre care masoara si compara totul, nu vrem sa recunoastem maretia lui Dzeu. Dzeu nu zice sa nu ai casa, bani , bunuri materiale, el zice sa le ai si sa te bucuri de el doar, nu sa faci un scop din ele in viata ta, sufletul nostru e scopul nostru,sa-i dam aripi de inger, asta cred eu ca e scopul nostru aici. Cat despre rai, omul nu trebuie sa ajunga in rai, nu ducem o viata de 70 de ani aici ca sa vegetam in vesnicie in rai, raiul e doar o etapa in vesnicia omului, scopul nostru e sa ajungem in imparatia cerurilor, dupa cum spun sfintii nostri parinti.

    ReplyDelete
  4. vorbele sunt desarte. Fiecare va fi judecat dupa multimea FAPTELOR sale

    ReplyDelete

Comment