Thursday 29 September 2011

Incotro Domnisoarelor?

Le stim cu totii. Sunt fetele care schimba prietenii ca sosetele. Pe baza de masina, vila sau cluburile pe care le frecventeaza. Sunt fetele pe care nu le intereseaza varsta lui ci PIN-ul de la card. Le vedem des, ca doar le flutura parul in decapotabile. Sunt fetele care nu au mers niciodata cu autobuzul si isi petrec viata cheltuind banii altora. Scoala prea multa nu au ca doar au grija fraierii de ele. Fraierii cu bani.

Incep pe la 15-16 ani. Spre deosebire de baieti care termina de supt pe la un an ele se apuca la 14 si continua pana termina regimentul de bmw-uri. Aspectul fizic e comun: gentuta intr-o mana, telefonul in cealalta, fusta scurta. Daca scadem machiajul de pe ele au cu 2 kg in minus. Adica vreo 43. Ce n-au aflat ele este ca machiajul ala pe care-l aplica zilnic distruge tenul. Nu intr-un an, ci in vreo 5. Si se bat cu ridurile pe la vreo 20 de ani, se crucesc cand se uita in oglinda si observa ca au tenul similar cu al mamei. Mama pe care n-au mai vazut-o de vreo 4 ani, de cand au plecat in Italia la supt munca.

Sunt multe fraiere din astea care viseaza la smecheri cu Bmw, Mert, sau macar un a sez. Problema se pune la modul urmator: ele sunt multe si proaste, ei sunt mai putini si destepti. Nu destepti-filosofi, ci destepti cu scoala vietii.
Sunt 3 categorii de oameni cu masini smechere:

1.Aia de 30-40 de ani care au facut afaceri bune si au reusit sa faca niste bani seriosi.
2.Aia de 19-25 de ani care au fost la ciordit in strainatate si si-au luat o masina la care n-au bani sa-si faca Casco, sunt in datorii pana in gat si o ard noapte de noapte in club.
3.Aia de 19-25 de ani care toaca banii lu taticu’. La astia n-o sa tina mult si o sa-si ia un sut in cur cu traditionalu’ “Du-te-n pana mea la munca ca nu te-am crescut degeaba.”

Prima categorie le iau pe aceste minunatii efemere ale naturii pentru distractie. Se simt mai tineri, ele nu prea stiu sa zica nu si dau bine pe scaunul din dreapta, chiar daca sunt aplecate sa “ia ceva de la portiera cealalta” si tipul e descheiat la slit ( oupsy ). O sa mearga 8-9 de ani zile si intr-o buna zi tipul o sa-i faca cunostinta cu Georgiana, noua lui prietena care e mai tanara si face mai multe pe bani mai putini. Tipa este deja la 28 de ani, nu mai arata ca la 20, nu are servici, nu stie sa faca nimic. Ori isi gaseste vreun fraier ( italian de obicei ) care o sa intretina, ori ajunge pe la fabricile de confectii. Las’ ca tre sa-i faca si Georgianei cineva haine.

A doua categorie este cea mai des intalnita. O ia, se distreaza cu ea vreo luna-doua si dupa aia trece la urmatoarea. Ea este inca tanara, arata bine si nu stie nimeni ce si cum a supt. Trece la urmatoru, tot din aceeasi categorie. Si tot asa pana ajunge si ea la 28 de ani si se trezeste ca n-o mai ia nimeni, ca sunt altele mai tinere pe felie. Daca are noroc gaseste vreounu dezamagit in dragoste si face pe dracu’-n patru sa mearga relatia lor, se aseaza la casa ei. Daca nu are noroc, o sa lucreze un confectii cu tipa de mai sus. Cum ziceam, Georgiana are haine multe.

A treia categorie este des intalnita in Romania. Cei care au avut inspiratia sa faca afaceri mai mult sau mai putin legale dupa revolutie au acum mai mult decat le trebuie. Si cum toata ziua au treaba nu-l supravegheaza pe plod. “Ia tata un Mercedes de-aici ca de mult nu ti-am mai aratat cat te iubesc.” “Ai datorie 5.000 $ la ruleta? Nu-i problema, rezolva tata.” Astia le schimba seara de seara. Pe fete, nu masinile ca nu-s toti a lu Casuneanu. Viata buna, haine de firma, mancat la restaurant, noptile prin cluburi si zilele pe terase. Tipa noastra nu s-a stabilizat. Nu stie ce-o asteapta. A prins un fraier cu bani de la taticu’ si crede ca daca a stat cu el 3 luni vor ramane impreuna pentru totdeauna. Blanuri, Gucci, Armani si Dolce&Gabbana. Interiorul unui dulap. Unu’ din dulapuri, ca doar n-are doar unu. Vila e mare, 3 etaje. 15 camere, nimeni nu le-a vizitat pe toate. Dupa un timp toate se schimba. Taticu’ nu prea mai impinge bani ca ii merg afacerile prost, realizeaza ce loaza a ajuns fiu’su si ii taie fondurile. Prin vechi cunostinte si prieteni de club el se angajeaza cu chiu cu vai la un club. Merge seara de seara. Dar nu mai sparge banii, acum strange bacsisurile si spera ca-si va face un credit pentru locuinte. Tipa il paraseste ca ea nu poate trai asa. Cu autobuzul? Cum sa merg eu cu autobuzul.
Gaseste alt pustan plin de bani. Ea are 25, el 20. Dar ce conteaza cand iubirea e mare si n-are limite in portofel? Mai sta si cu asta cat sta pana o schimba. Realizeaza ca a imbatranit, nu mai e ca atunci cand avea 19. Nu mai agata cate 3 fraieri pe noapte si-l alege pe ala cu masina mai lunga. Prinde cate unu pe saptamana de la care trage 100 de euro. 26,27,28. Timpul trece. Dupa ani intregi de premium-shopper la Avon arata rau de tot. Gata cu cluburile, terasele sunt doar niste amintiri. Prietenii n-o mai stiu. Nu mai are LG Chocolate, nu mai are o cutie plina cu aur, sifonierul nu mai e plin de Prada. Acum sta cu maica-sa. O recunosti cand te duci sa-ti iei tigari. Vinde la chioscul de ziare. Cearcanele se vad din ce in ce mai tare. Are 32 de ani. Are un prieten care bea si din cand in cand o bate. Isi aminteste de vremurile bune si ofteaza. Viata e grea cand muncesti banii.

Morala e simpla: Ganditi-va la viitor ma parasutelor ca frumusetea nu e eterna.

1 comment:

Comment